Onze Yogadocenten

Onze yogadocenten zijn professioneel, gepassioneerd en zeer ervaren. De yogalessen zijn daardoor geschikt voor zowel beginnende als gevorderde deelnemers en voor jong en oud.

Tineke Nijhuis van Heumen

Tineke Nijhuis van Heumen

Yogatherapie

Het dagelijkse leven stelt ons voor uitdagingen. Dat voelen we in ons lichaam: stijfheid, pijn, blokkades. Het uurtje yogatherapie is ervoor bedoeld om ruimte te creëren, hoofd en lichaam weer bij elkaar te brengen. We beginnen met stil zitten en voelen en van daaruit gaan we bewegen, het lichaam geeft aan wat nodig is, niet het hoofd.
Na de les voel je meer ruimte en is er minder stijfheid en meer balans.

Lees verder

Ik werk met de adem en gebruik elementen uit de qigong en de critical alignment. Zie het als een uurtje motoronderhoud.

Wie ben ik?
Tineke Nijhuis van Heumen

Getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen
Ik heb de Raja yogaopleiding afgerond en aanvullend workshops en trainingen gedaan bij Max Strom, Sarah Powers en Gert van Leeuwen. Ik geef inmiddels 10 jaar yogales en ben coach gespecialiseerd in relatieonderhoud bij mijn eigen bedrijf: Equilibrium Coaching. Op maandagochtend ben je van harte welkom bij mijn les yogatherapie bij YogaFlow in Laren.

Noële Ruitenberg

Noële Ruitenberg

Critical Alignment Yoga (CAY)

Ik vind CAY al vele jaren, een bizargave yogastijl. Het helpt je niet alleen af van je rug-, schouder- en/of nekklachten af, je hervindt ook je natuurlijke gevoeligheid en lichtheid.

Ik ben een boekenwurm en ook een leefwurm. Bewust-zijn is voor mij daarbij de sleutel. In mijn huidige werk als psyche- en lijfcoach, yogadocent en yogadocentenopleider, kom ik goed aan mijn trekken. Ik ontmoet veel mensen met uitputtingsklachten en onbegrepen pijnklachten en die fascineren me. 

Lees verder

Wijsheid en ervaring doe ik dus op in het leven zelf en ook tijdens studies als de docentenopleiding Critical Alignment (yoga en therapie), Fysiotherapie, Acceptance & Commitment Therapy, Mobilizing Awareness en nu weer tijdens een studie Psychologie, yoga retreats, yoga intensives enz. 

Dat levert wat mij betreft een mooie mix op, die je ook tegenkomt in mijn Critical Alignment Yoga lessen bij YogaFlow Laren.

Gaby Doeve

Gaby Doeve

Vinyasa Power Flow Yoga | Yin Yoga

Mijn wens is mensen weerbaarder te maken, zowel mentaal als fysiek.

Om dit te kunnen bieden probeer ik zoveel mogelijk vaardigheden, kennis en ervaringen te verzamelen, ook buiten de Yoga om.

Ik streef naar balans en probeer dit aan te bieden in mijn lessen:

Vinyasa Power Flow Yoga en Yin Yoga

Adeline Kuiken

Adeline Kuiken

Qigong

De zachte, ronde bewegingen van qigong hebben een helende werking. De passie voor deze oefeningen heeft Adeline gedurende de tijd dat ze in Japan woonde opgedaan.

Qigong kan door iedereen, jong en oud, beoefend worden. Ook met een lichamelijke beperking kunnen de oefeningen gedaan worden.
Ik nodig je graag uit om eens langs te komen voor een proefles qigong bij YogaFlow in Laren.

Evelien Esbach

Evelien Esbach

Critical Alignment Yoga (CAY)

Ik ben Evelien Esbach en ik ben een liefhebber van onderzoek. Dat is altijd al zo geweest. Vragen als ‘hoe zit dat nou?’ – ‘hoe moet dat nou?’ houden me bezig. Dat is waarom ik ook zo van yoga hou, specifiek van Critical Alignment Yoga (CAY). Tussen CAY en mij klikte het gelijk. Het is een yogastijl die nauwkeurig is en zorgt voor tastbare houvast. Daarbij ga je in het moment de diepte in. 

Lees verder

De theorie van Gert (founder Critical Alignment Yoga) raakt letterlijk botten en spieren. Die verbinding tussen theorie en praktijk brengen me diep in mijn lichaam en maken dat ik me helemaal aanwezig voel. 

Na jaren leerling te zijn geweest, groeide de behoefte om deze ervaringen te delen en zo volgde ik de docentenopleiding in deze stijl.

Mijn lessen

Critical Alignment Yoga is de basis voor mijn lessen. Vanuit daaruit ontstaat veel: het samenspel van bewegen en adem, het samenspel tussen inspanning en ontspanning.

Aan die basis van CAY voeg ik altijd wat creatiefs toe; iets nieuws, waardoor er iets duidelijker wordt, bijvoorbeeld een verbinding. Het moet iets zijn, waardoor het begrip vanuit het lichaam groeit.

Het eerste half uur van de les, verdiep je de ontspanning met behulp van de tools. Het tweede deel laat ik je alignment voelen en het derde deel slijp je de gevonden verbindingen in, door er beweging en kracht in op te bouwen.

Na de les hoop ik dat je tot rust bent gekomen en je gegrond voelt én weer met plezier in je lichaam bent.

BEKIJK ONS LESROOSTER

Als je bent ingeschreven, kun je direct lessen reserveren.
Zo ben je altijd van een plek verzekerd.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly